Grētas pusdienas “BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns”, Rīgā. Šī restorāna virtuves sirds un ēdienkartes autors ir Māris Jansons. Grētai pusdienām es izvēlējos ziedkāpostu – spinātu biezeni no ēdienkartes (tas bija kā piedeva kādam zivs ēdienam) un klāt palūdzu vienkārši jebkādus tvaicētus dārzeņus. Rezultātā Grēta tika pie šādām skaistām pusdienām. Liels prieks, ka noformējums bija skaists un pārdomāts, neskatoties uz to, ka tas bija ēdiens 10 mēnešu jaunam bērniņam.

Ēdiens bija tik labs, ka palūdzu Mārim recepti. Piedāvāju arī jums šo recepti tādu, kādu to man atsūtija šefpavārs:

Ziedkāpostu- spinātu biezenis ar tvaicētiem dārzeņiem

1 personai

Ziedkāposti- 190g

Burkāni- 100g

Mini cukini- 60g

Redīsi- 60g

Sparģeļi- 50g

Sviests- 30g

Spināti- 30g

Saldais krējums- 30ml

Piens- 20ml

Sviestā apcep ziedkāpostu ziedkopas līdz tās kļūst mīkstas. Pievieno spinātus, pienu, saldo krējumu- uzvāra. To visu sablenderē viendabīgā masā un pievieno sāli pēc garšas.

Tvaicēti dārzeņi:

Burkāni- nomizo un liek verdošā ūdenī uz 4 minūtēm, atdzesē ledus ūdenī.

Ziedkāposts- ziedkopu liek verdošā ūdenī uz 3 minūtēm, atdzesē ledus ūdenī.

Mini cukini- liek verdošā ūdenī uz 2 minūtēm, atdzesē ledus ūdenī.

Redīsi- liek verdošā ūdenī uz 1 minūti, atdzesē ledus ūdenī.

Sparģeļi- liek verdošā ūdenī uz 1 minūti, atdzesē ledus ūdenī.

Visu kārto uz sķīvja un pasniedz.