Šī kūka tapa kā pārsteigums manai krustmeitai uz 9 gadu dzimšanas dienu. Diezgan ilgi domāju, ko lai labu uzcep. Hannai (jubilārei) negaršo siera kūkas, tādēļ visvienkāršākais variants atkrīt. Biskvītkūkas arī ne visai patīk, tādēļ arī šis variants atkrita. Toties, Hannai garšo šokolāde un jāņogas. Izlēmu par labu vienkāršai (receptes ziņā) šokolādes kūkai, pildītu ar pašu dārza jāņogām un visu uzsvaru liku uz dekorācijām.

Un lūdzu - bez komentāriem par "šausmīgajām" M&M konfektēm un Kinderšokolādi. Dzimšanas diena ir reizi gadā un ja vajag skaistu kūku, tad taisam skaistu kūku!

Sastāvdaļas: 

Šokolādes biskvīts (konsistence drīzāk līdzinās šokolādes fondantam) – 2 formas 24 cm d vai 3 formas mazākā diametrā 

300 g cukurs

225 g milti

150 g kakao pulveris (bez cukura)

1 1/2 tējk. cep. pulveris

1 tējk. cep. soda

1/2 tējk. sāls

225 g mīksts sviests

4 lielas olas

300 ml grieķu jogurts

* vaniļas ekstrakts

Pildījums:

jāņogas vai citas ogas (es ņēmu jau gatavas blendētas jāņogas ar cukuru)

200 – 300 ml krēmsiers

200 ml krēmsiera apsmērēšanai no ārpuses

* pūdercukurs

Dekorācijas:

2 paciņas mazās M&M konfektes

Kinderšokolādes (man aizgāja 3 lielie iepakojumi) vai KitKat šokolāde

Pagatavošana:

Vispirms sagatavo cepamo formu (es cepu 2 reizēs, bet ja ir vairākas formas, tad sagatavo visas uzreiz). Izklāj ar cepamo papīru un sānu malas ietauko ar sviestu un miltiem.

Pagatavo šokolādes mīklu. Traukā ber miltus, kakao, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli. Samaisa.

Pievieno mīkstu sviestu un atkal samaisa (var izmantot mikseri, tikai uzmanies – kakao “labi” put pa gaisu). Pievieno olas pa vienai. Labi visu samaisa. Pašās beigās pievieno grieķu jogurtu un vaniļas ekstraktu. Labi samaisa.

Mīklu sadali pa formām un cep 180 grādos kādas  25 – 30 min. Pārbauda pēc vecās labās “sērkociņa” metodes. Gatavi kūkai nav jābūt sausai. Ņem ārā no krāsns un pilnībā atdzesē.

Kad biskvīts ir atdzisis, tad abu (vai visu trīs) kārtu iekšējo pusi apsmērē ar krēmsieru un pa virsu krēmsieram liec ogas. Tā kā man ogas jau bija blendētas ar cukuru, tad krēmsieram nepievienoju neko. Ja ņem saldētas ogas vai svaigas ogas, tad krēmsieram var pievienot mazliet pūdercukura.

Saliec kopā visas kārtas. No ārpuses apsmērē ar krēmsieru, kam pievienots (vai nē) mazliet pūdercukura. Kūkai apkārt liek šokolādītes un pa vidu ber konfektes. Rotājumus, saprotams, var mainīt pēc sirds patikas.