Reizēm ieejot veikalā (it īpaši eko veikalos) es nopērku produktus, īpaši nedomājot vai tos lietošu vai nē. Vienkārš sponātns pirkums. Tā man gadās arī ar pieniem: rīsu, mandeļu, auzu, sojas. Nopērku un tad man stāv.

Dzīvojot Francijā uzturā lietoju tikai sojas un mandeļu pienu, bet nu šis periods kautkā beidzies. Tādēļ, atverot kādu no iepirktajām pakām, jāizdomā kā to izlietot, lai neiet postā. Tikai pie kafijas jau visu paku neizdzersi.

Tā nu kādā rītā atvēru rīsu piena pudeli un sapratu, ka ir īstais brīdis, lai Grēta to nogaršotu. Tā kā šobrdī viņas mīļākā putra ir rīsu pārslu putra, tad vāriju to ar rīsu pienu. Tapat nav recepte. Pagatavošana ir ļoti vienkārša!

Pagatavošana:

– rīsu pārslas (es lietoju Herkuless produkciju)

– ūdens

– rīsu piens

Katlā lej mazliet ūdeni un mazliet piena. Uzkarsē un kad sāk vārīties, pievieno rīsu pārslas. Vara līdz pārslas ir mīkstas.

Es meitai šo putru pasniedzu ar mellenēm. Un viņai ļoti garšoja. Putra sanāca saldāka kā parasti.

Šajā reizē man mājās bija Lazdonas rīsu piens. Tur pievienots mazliet vanilīna, tādeļ nedaudz salds. Nākamreiz visdrīzāk pirkšu rīsu pienu, kur papildus saldums nav pievienots. Vai visdrīzāk beidzot pagatavošu pati.

Foto: Pinterest.com (http://www.pinterest.com/pin/197876977348324619/)