bio-planete-kokosriekstu-ea

Piektdienas kļuvušas par īpašo brokastu dienām. Kautgan katru dienu cenšos, lai brokastis sanāktu gardas un īpašas.

Šorīt vārīju rīsu putru (kas Grētai ir vismīļākā) un klasiskā sviestiņa vietā izlēmu pievienot kokosriekstu sviestu (eļļu). Klāt banāns un eksotiskās brokastis gatavas!

Par pašu kokosriekstu eļļu runājot – pirms dodiet “pilnu porciju” vai lietojiet smērēšanai uz maizes vai cepšanai, pārbaudiet bērna reakciju uz šo eļļu. Es Grētai iedevu pavisam mazliet un vienkārši vēroju. Pirmo reizi kokosriekstu eļļu Grēta pagaršoja, kad viņai palika 11 mēneši.

Sastāvdaļas kokosriekstu rīsu putrai:

1 sauja rīsu vai rīsu pārslas

1 nepilna ēd.k. kokosriekstu eļļas

1 banāns

Ūdens 

Rīsu putru vāra tāpat kā jebkuru putru! Var izmantot gan pašus rīsus, ko vāra mīkstus mīkstus, lai veidojas putra. Vārīt var tikai ūdenī, bet ja ir vēlme, var vārīt puse uz pusi ūdens ar pienu. Ātrā versijas ir izmantot rīsu pārslas, tad putra gatava pavisam ātri.

Kad putra ir gatava, noņem no uguns un piemaisa klāt kokosriekstu eļļu. Viena karote dos spēcīgu kokosriekstu garšu, tādēļ nevajag pārspīlēt.

Liek bļodā siltu putru un klāt pievieno gabaliņos sagrieztu banānu. Es pāris gabaliņis lieku putrā, bet pārējo Grēta ēd tāpat ar dakšu vai rociņām.

Banāns un kokosrieksts ir viens klasisks garšu salikums un, atzīstos, pašai arī ļoti garšoja šī rīta brokastis.

Starpcitu, ir vēl kāda garšīga recepte ar kokosriekstu sviestu. Tā atrodama mājas lapā, kas man ļoti patīk un arī iedvesmo – www.happywhispers.lv, ko radījusi Līga Andžāne.

Gan man, gan Grētai ļoti garšo Rupjmaize ar kokosriekstu sviestu un tomātiem. Mēs imantojam Svētes maizīti vai jau minēto Rankas rupjmaizi un abas ēdam ar prieku.

 

P.s. Receptes ilustrācijas bilde ņemta no mājas lapas www.dabasmaja.lv (Šajā veikalā arī pērku kokosriekstu eļļu). Bilde ar kokosriekstiem no Pinterest dzīlēm.