Man vienmēr ir garšojuši rabarberi! Jo skābāki, jo labāk! Liels ir mans pārsteigums uzzinot, ka ir tik daudz cilvēku, kam negaršo.

Lai vai kā, sākoties rabarberu sezonai, tapa viena viegla rabarberu kūka. Šoreiz kopā ar kokosriekstu. Ja skaidri zini, ka kokosriekstu garša Tev napatīk, kokosriekstu pienu var aizstāt ar mandeļu krēmu vai pat saldo krējumu. Es laikam vispār pat liktu skābo krējumu.

Un, protams, ja negaršo rabarberi, liec avenes, zemenes vai citas ogas, kuras garšo.

Sastāvdaļas 1 kūkai (8 personas):

1 glaze - 250 ml glāze jeb "graņonka"

1 3/4 glāzes milti

1 1/2 tējkarote cepamais pulveris

naža gals sāls

nepilna pusglāze kokosriekstu piens (no bundžām)

3 olas

1/2 līdz 1 glāze brūnais cukurs (mazāk cukura, mazāk salda kūka)

3/4 glāzes kokosriekstu eļļa

2 glāzes sagrieztu rabarberu (vai ogas)

2 - 4 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņas vai "plēksnītes"

*1/2 malts ingvers (ja garšo, bet nav obligāti)

Uzkarsē krāsni līdz 185 - 190 grādiem. Sagatavo kūkas formu: apaļo vai keksa formu pēc izvēles. Ietauko vai izklāj ar cepamo papīru.

Vispirms bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un sāli. Var izmantot arī vienkārši pašrūgstošos vai "self raising" miltus.

Citā bļodā sajauc kokosriekstu pienu un olas, kā arī ingvera pulveri, ja vēlies.

Vēl atsevišķi saputo kokosriekstu eļļu ar cukuru. Cukura masai pievieno daļu miltus un piena/olu masu. Samaisi un pievieno atlikušos miltus. Beigās pievieno sagrieztus rabarberus un kokosriekstu skaidiņas.

Mīklu lej formā un liek krāsnī. Pirmo pusstundu cep, pārklātu ar folliju un atlikušo laiku bez follija. Kopā kādas 45 minūtes. Pieredze gan rāda, ka, ja mājas follija nav, kūka sanāk tikpat laba. Pārbauda pēc vecās "sērkociņa ieduršanas" metodes.

Vēl siltu pārsmērē ar skābo krējumu (nav obligāti, bet man patīk un tas kūku padara mitrāku) un pārkaisa ar pūdercukuru. Šoreiz es kūku pārsmērēju ar bezlaktozes "crème fraiche". Arī ļoti labi.

IMG_4443