Iepirkāmies Kalnciema tirdziņā un atbraucām mājās lieliem groziem dažādu labumu. Pusdienu gatavošanai atlika vien izvēlēties sirdij un omai tuvākos.

Grētai pagatavoju pastinaku, selerija sakni kopā ar puravu un riekstu eļļu. Ļoti gards savienojums.

Atceros, ka ko līdzīgu meita biezenī ēda jau pavisam agri (no 6 mēn. vecuma). Riekstu eļļa viņai patikai jau tad.

Sastāvdaļas 1-2 bērnu porcijām:

2 vidēji lieli pastinaki

1 puravs

1 selerija sakne

riekstu eļļa

sviests

Sagatavo dārzeņus (selerija sakni un pastinaku) novārīšanai. Notīra, nomizo un sagriež sev vēlamajos gabaliņos. Ja gatavosi biezeni, tad griez lielākos jeb tādos, lai ātrāk novāras. Liek katlā ar ūdeni un vāra. Es vārīju līdz tie ir tik tikko mīksti. Tad noņēmu no uguns.

Puravi sagriež pusripiņās un liek uz pannas. Pannā pievieno mazliet sviesta un apcep puravus. Pievieno ūdeni un ļauj, lai puravi sautējas līdz ir mīksti un saldi.

Pannā pievieno novārītos (un nokāstos) dārzeņus un apcep (tādēļ vārīju mazliet mazāk) kopā ar puravu. Kad gatavs, pārlej ar grauzdētu riekstu eļļu un pasniedz mazajam. Grēta klāt ēda kazas piena biezpienu un bija apmierināta par savām veģetārajām pusdienām.

Riekstu eļļas vietā var lietot jebkuur citu, kas jums garšo un liekas, ka iet kopā ar pastinaku un seleriju.