Īstenībā diezgan maldīgs virsraksts, jo pasta šajā ēdienā bija mazākumā! Bet maltā jaunlopa gaļiņa gan bija. To pagatavoju kopā ar ķirbi un spinātiem un kā piedeva ēdienam bija bērnu pasta (kā mazi gailīši un vistiņas).

Šī bija viena no tām maltītēm, ko Grēta apēda, tā teikt, galvu nepaceļot. Tik ļoti aizņemta bija ar ēšanu.

Sastāvdaļas 1-2 bērnu porcijām:

apm. 100 g malta jaunlopu gaļa (es iegādājos Sidrabi produktus)

apm.200 g ķirbja

1-2 saujas spinātu

1 sauja pastas

sviests vai olīveļļa

Visi produktu daudzumi ir “uz aci” vislabāk nomērāmi, jo noteikti jau ziniet apmēram, cik jūsu mazais ķipars ēd. Es diezgan bieži gatavoju tā, lai nākamjā dienā vismaz daļa produktu jau pusdienām būtu gatavi – it īpaši, ja mums ir skoliņu dienas, kad mājās esam tieši uz pusdienas laiku. Tad pusdienas ātri un bez stresa var pagatavot. Šoreiz man ķirbja galabs lielāks bija, piemēram.

Malto gaļu liek dziļā pannā (labāk) vai katliņā, mazliet apcep olīveļļa vai sviestiņā un pievieno ūdeni (tā, lai nosedz gaļu). Sautē līdz gaļa ir gatava un mīksta. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl ūdeni.

Kamēr gaļa gatavojas, sagatavo ķirbi. Ķirbi sagriež mazos gabaliņos (vai nu tādos, kādos to ēd mazais vai tā, lai pēc tam var saspiest) un liek vārīties. Ķirbis ātri ir mīksts. Es no uguns ņemu nost, kad tas ir vēl mazliet ciets un karstā ūdenī tas paliek mīksts, bet nepārvārās un neizšķīst.

Kamēr gaļa un dārzaņi gatavojas, sagatavo spinātus un liek vārīties ūdeni pastai. Pastas vārīšanās ilgums parasti ir norādīts uz paciņas.

Spinātu lapiņām noņem kātiņus un lapas saplūkā sīkākas (ja ir vēlme).

Kad gaļa ir gatava, tai pievieno ķirbjus (nokāstus) un spinātu lapas. Pievieno mazliet sviesta vai olīveļļas un apcep, līdz spināti ir gatavi. Tikmēr jau arī pasta noteikti ir gatava.

Patiesībā ļoti gardi sanāk maltā gaļa ar ķirbi un spinātiem. Pievienojot garšvielas, lieliska maltīte arī pieaugušajiem.