Recepte mazliet lielākiem bērniem. Šo aizguvu no savas māsas, kura mazās mini kefīra pankūciņas cep savai meitai, manai krustmeitai Hannai. Īsti nezinu, kā viņa pati līdz šai receptei nonāca, bet nu to izmantojam mēs visi.

Nekas sarežģīts jau šajā receptē nav, bet ir tā vērts pamēģināt. Ļoti gardas sanāk.

Kefīra pankūciņas:

1 glāze kefīra

1/2 tējk. sodas vai cepamā pulvera

1 ola

3 ēd.k. cukurs

3 ēd.k. eļļas

6 ēd.k. milti

Glāzē kefīra iemaisa 1/2 tēj.k. sodas vai cepamā pulvera.

Bļodā sakuļ 1 olas dzeltenumu ar 3 ēd.k. cukura un 3 ēd.k. eļļas. Šim maisījumam pielej glāzi kefīra. Samaisa. Pievieno miltus un atkal samaisa.

Olas baltumu saputo un pievieno mīklai.

Kad mīkla gatava, uzkarsē pannu un cep pankūciņas. Vislabāk cept maza izmēra pankūciņas, jo tad cepšana ir vieglāka.

Tiešām gardas. Arī Grēta šīs pankūkas ir pagaršojusi un viņai ļoti garšoja! Mūsmājās ēd kopā ar vecmāmiņas gatavoto jāņogu želeju.