Kādā grāmatā par dzīvi Itālijā izlasīju, ka ar šo recepti itāļu ģimenēs uzsāk mazuļu piebarošanu. Nezinu, vai tas tā arī ir, bet man patika un arī Grētai garšoja.

No 6 mēnešu vecuma

Nepieciešams: blenderis, 1 panna un katls, 1 sietiņš, 1 trauks blenderēšanai, 1 rīve, 1 burciņa

Sastāvdaļas 1 porcijai (bērnu pārtikas burciņas izmērs):

1 paliela sauja spinātu 

apm.20 g Parnezāna siers 

1- 2 ēdam.k. olīveļļas 

Sarīvē parmezāna sieru un smalkas rīves.

Spinātus nomazgā, noņem lapiņām kātiņus, ja tie ir lieli un cieti. Tad tos noblanšē: dziļā pannā vai katliņā uzvāra ūdeni. Kad ūdens burbuļo, liek iekšā spinātus un patur kādas 2-3 minūtes. Ņem tos arā un liek auktā ūdenī (aukstā ūdenī beidzas to vārīšanās process).

Spinātus nosusina. Lai tie atkal būtu silti, uzliek uz pannas un pievieno mazliet olīveļas. Kad tie ir silti, ņem nost un liek blendera traukā. Pievieno sieru. Sablenderē līdz veidojas viendabīga vēlamā masa.

Grētai šo ēdienu dodu kā piedevu kādam citam dārzenim, jo sāku šo dot pa 1- 2 tējkarotei ēdienreizē.