Ar meitu esam oficiāli pārcēlušās no dzīves laukos atpakaļ uz dzīvi Rīgā. Kā atgādinājums par laukiem mums ir vesels krājums ar dārza kabačiem. Tie mūsu dārzā aug jebkuros laika apstākļos! Ja nekas cits neizaug, tad koši zaļi un dzelteni kabači izaug vienmēr.

Grētas ēdienkartei lielākoties izvēlos dzeltenos, jo tie man liekas sulīgāki, maigāki un arī miza ir plānāka (vieglāk un ātrāk nomizot).

Tātad, šodien pusdienās mums bija dzeltenais kabacis, jaunie kartupelīši un liellopu maltās gaļas mērcīte.

Nepieciešams: nazis, katliņš, sietiņš, panna

Sastāvdaļas 1-2 porcijas 

1 dzeltenais kabacis (ja ir izauguši dikti lieli, tad nogriez nepieciešamo daudzumu)

2  mazie jaunie kartupelīši 

2-3 ēdam.k. svaigas maltas liellopu gaļas

2-3 ēdam.k. sviesta vai olīveļļas

150-200 ml buljons (vai ūdens)

Kopš Grēta ēd pati (ar dakšu vai karoti), es dārzeņus nespaidu un neblenderēju, bet gan jau pirms gatavošanas sagriežu mazos gabaliņos. Tā dārzeņi arī ātrāk izvārās vai izsautējas un ēdot mazajai vieglāk uzdurt ar dakšiņu.

Nomizo kabaci, izņem sēklas un sagriež mazos kubiciņos.

Nomizo jaunos kartupelīšus un sagriež tik pat lielos gabalos kā kabaci.

Dārzeņus liek katliņā un vāra līdz tie ir mīksti.

Ņem pannu un liek tajā malto gaļu. Pievieno olīveļļu vai sviestu un nedaudz apcep, tad pievieno buljonu (vai, ja kā man šinī reizē saldētavā vēl nav krājumi sagatavoti, ņem ūdeni). Vāra gaļu līdz tā ir mīksta un gatava. Mazliet lielākiem bērniem, mērcei beigās var pievienot mazliet saldā krējuma. Arī Grēta tādu ir jau ēdusi un garšoja labi. Gaļas mērcei pievieno zaļumus.