Kad bija maza, Grēta nelabprāt ēda brokoli. Kādu brīdi nedevu, bet nu dodu atkal un garšo! Lai nebūtu tik garlaicīgas pusdienas, brokolim pievienoju zirņu dīkstus (jo biju aizmirsusi nopirkt zaļos zirnīšus).

No 7 mēnešu vecuma

Nepieciešams: blenderis, 1 sietiņš, 1 katliņš ar vāciņu, 1 nazītis, 1 trauks blenderēšanai, 1-2 burciņa

Sastāvdaļas 1-2 porcijai (bērnu pārtikas burciņas izmērs):

1 brokolis

1 mazs kartupelis

1 sauja zirņu dīkstu 

1 ēd.k. olīveļļas

Brokoli nomazgā, notīra, atdala no kāta un sadala mazākos gabalos. Liek sietiņā, ko liek uz karsta ūdens katlā un sautē līdz tie ir mīksti.

Tajā pašā ūdenī, virs kura sautējas brokolis, liek sagrieztu kartupeli un vāra līdz mīksts.

Kad dārzeņi mīksti, tos liek traukā, pievieno krietnu sauju zirņu dīkstu un olīveļļu. Blenderē (vai saspieda ar dakšiņu) līdz iegūta vēlamā konsistence.

Atdzesē un pasniedz kopā ar gurķi, tomātu vai papriku. Šim biezenim klāt devu arī vārītu un sasmalcinātu liellopu gaļiņu. Ja ir vēlme, gaļu var ieblenderēt jau iekšā biezenī.