Svētdienas brokastu rītam piestāv mazliet savādāka putra. Šorīt pagatavoju Grētai auzu pārslu putru, ko vārīju kokspienā.

Receptes sastāvdaļas ļoti vienkāršas:

Auzu pārslas (mūsu gadījumā no z/s “Kaņepītes”)

Koksriekstu piens bundziņā (pērka eko veikalā)

Kokosriekstu skaidiņas (pērkam eko veikalos)

Kanēlis

Brūnais cukurs (nav obligāti)

Pagatavo klasisku auzu pārslu biezputru uz ūdens bāzes: katliņā uzvāra ūdeni, pievieno auzu pārslas un vāra līdz tās ir mīkstas.

Kad auzu pārslas ir gatavas, pievieno kokospienu un labi iemaisa. Vāra līdz pirmajam burbulim.  Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un kanēli. Ja gribas saldāku dzīvi, var pievienot malziet brūnā cukura.

Kokospiens auzu pārslu  biezputru padara krēmīgāku un sātīgāku. Garšīgi un ar mazu svētku piegaršu!

Kanēļa vietā var izmantot sasmalcinātas piparkūkas, ja, jums, kā mums svētku krājumi vēl nav beigušies.

Raksta titulbilde no pinterest.com