Reizēm ir tā, ka putru galīgi negribas ne man pašai vārīt, ne Grētai ēst. Grētiņa gan ēd visu, ko viņai piedāvā, tikai retu reizi kaut kas nav īsti pa prātam. Rudens drēgnajos rītos tā vien gribas sauli un siltumu mājās ielaist. Eksotiskā kokosriekstu un banānu smarža to noteikti nodrošina.

Pateicoties Lindas (www.lindasvirtuve.lv) brīvdienu publikācjām sociālajos tīklos, atcerējos, ka ļoti sen neesmu gatavojusi “pain perdu” (no franču valodas) jeb pienā/olā ceptas maizītes. Pēdējo reizi to darīju vasarā!

Manā bērnībā mamma šādas maizītes cepa reizēs, kad baltmaize nebija apēsta un bija jau palikusi cieta. Ļoti garšīgas atmiņas!

Tātad, šorīt Grētai brokastīs bija pienā/olās un koksriekstu sviestā cepta maizīte ar banāniem un mellenēm.

Sastāvdaļas:

Maizes šķēlītes (skaits – tik cik sirds kāro). Es cepšanai parasti izvēlos gaišo maizi kādu (var ar vai bez sēkliņām) vai arī saldskābo

Mazliet piena

1 ola (ja cepat daudz maizītes, tad olas un pienu varētu vajadzēt vairāk)

1 ēdamk. kokosriekstu sviests

1 banāns

1 sauja melleņu

Bļodiņā sakuļ olu un pienu. Ļoti vienkārši ar dakšiņu vai putojamo slotiņu. Ja gatavojat lielākiem bērniņiem vai sev, pieaugušajiem, kā arī, ja garšo saldas lietas, tad šim maisījumam var pievienot vaniļas cukuru vai parasto cukuru. Ja mazajam ir alerģija no olām, tad var lietot tikai pienu. Grētai nav, līdz ar to, es pievienoju olu (tad labāk cepas). Savukārt govs piena vietā var izvēlēties jebkuru pienu (rīsu, mandeļu, kazas utt.)

Liek karsēties pannu. Kamēr panna silst, katru maizes šķēli no abām pusēm apmērcē pienā un noliek uz šķīvīša (neatsāt ilgi mērcēties,lai maize neizjūk). Uz pannas uzliek kokosriekstu sviestu. Kad tas izkusis, liek cepties maizes šķēles. Kamēr maizīte cepas no vienas puses, nomizo banānu, pārgriež plakaniski uz puzēm un liek turpat uz pannas.

Maizītes apcep zeltaini brūnas no abām pusēm un liek uz šķīvīša. Klāt pieliek zeltaini apcepto banānu un vēl pārkaisa ar mellenēm.

Idejai: ja banāns ir sacepies mazliet par mīkstu, tad to droši kā sviestiņu var uzsmērēt uz maizītes. Labi smērējas.

Tā kā banāns, ogas un kokosriekstu sviests dod saldumu, papildus nekur cukuru nepievienoju. Tomēr, ja jums gribas, tad cukuru vai kanēli var uzbērt uz siltām maizītēm.

Šīs ir tādas izņēmumu brokastis vai arī gana ātrs un gards launags. Bet reizēm ko saldu vajag!

Lai labi garšo!