Šos salātus gatavoju bērnu bioloģiskajām vēlajām brokastīm jeb bērnu bio “brunch” pasākumam.

Sastāvdaļas:

3 bumbieri

3 persiki

2 āboli

5 kivi

1 mango

2 saujas zemeņu

4 mazi (vai 2 lieli) apelsīni un to sula

1/2 citrona sula

1 tējk. vaniļas cukurs

1/2 tējk. kanēlis 

Ņem lielu bļodu un sāk piepildīt ar augļiem. Visus augļus nomizo, izņem kauliņus vai serdes, kas nu kuram nepieciešams un griež daudz maz vienādos gabaliņos un liek bļodā.

Apelsīnus nomizo un segmentē. Pie salātiem liek gan apelsīnu segmentus, gan iespiež visu apelsīnu sulu. Tāpat pievieno arī 1/2 citrona sulas (nepaliks brūni āboli un bumbieri).

Augļus droši var sagriezt jau iepriekšējā vakarā. Nemaisīt, bet pārklāt bļodu ar pārtikas plēvi. Atstāt ledusskapī. Otrā rītā viegli samaisi, pievieno vaniļas cukuru un mazliet kanēļa un atkal viegli samaisi. Ja gribi pievienot arī banānus, tad to dara pēdējā brīdi.

Augļu salātus, protams, var taisīt arī bez vaniļas cukura. Taču vaniļa dod skaistu garšu un vēl labāku smaržu. Ja nu galīgi nekādi ar to cukuru, tad pievieno mazliet agaves sīrupa. Taču, var palikt ari tikai augļi un kanēlis. Augļu sula pati dod lielisku mērci. Mājās esmu gatavojusi augļu salātus, tiem beigās pievienojot tikai olīveļļu. Savādāk, bet garšīgi.