Dārzeņu ēdieni

Sāļā tarte ar trīskrāsu burkāniem

Viens lielisks ēdiens, ļoti garšīgs, viegli pagatavojams un ātri apēdams. Vislabāk tas garšo, ja tiek cepts vakarā, bet ēsts nākamajā rītā vai pusdienās. Tieši šobrīd cīnos ar sevi – apēst visu viena vai pataupīt kādu gabaliņu mā

Lasīt vairāk

Atklājot garšu pasauli

Florencei ir jau vairāk kā pusgads! Puse no gada! Laiks paskrējis (ha,nekas jauns), bet šoreiz es esmu neprātīgi priecīga par to! Flo aug griezdamies un tas, kādos tempos visu apgūst un mācās ir brīžiem grūti aptverams!

Lasīt vairāk

Pasta ar ciedru riekstiem un vēl šo to

Nav noslēpums, ka vienas no vislabākajām mājas receptēm rodas tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav. Un tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav, tad visdrošāk ir gatavot tieši pastas ēdienus, jo pasta...un gandrīz nekas, visbiežāk sanāk kaut kas gards!

Lasīt vairāk

Gaileņu zupa

Tā kā vasarās dzīvojam laukos, tad pašu, kaimiņu vai tirgotāju lasītas sēnes mums nav noslēpums. Grēta sēnes nogaršoja netikpiski agri (pašu mērces garšu, bez sēnēm, jau pirms gada. Pagājušajā vasarā pirms 2 gadi jau baudīja sēņu mērci ar visām sēnēm), bet tas tapēc, ka viņas puncis to akecptēja.

Lasīt vairāk

Zemenes un baziliks

Vislabāk jau zemenes ēst svaigas un pa taisno no dobes! Tomēr, zemeņu laiks ir mānīgs. Pienāk viens brīdis, kad īsti ne vairs gribas, ne vairs ir ideju kā tās zemenes apēst!

Lasīt vairāk

Slapjie gurķi jeb mazsālītie gurķi

Teikšu tā, šī nav mana recepte, bet ir tik garda! Ar Daces Alpas atļauju dalos ar jums ar mazsālīto gurķu recepti. Daces meita Sibilla šos gurķus nodēvējusi par slapjajiem gurķiem, tādēļ nu jau arī mūsmājās mazsālītie gurķi ir slapjie gurķi.

Lasīt vairāk

Sīpolu riņķi

Sīpolgredzenus gatavoju nevis vārot tos eļļā, bet gan cepot tos krāsnī. Jā, nesanāk tik sulīgi un tik mīksti kā eļļa vārīti, toties sanāk kraukšķīgi. Un garšīgi. Un Grētai garšo. Un mammai ar tēti arī garšo.

Lasīt vairāk

Pastinaku un kastaņu krēmzupa

Šo zupu gatavoju kāda uzņēmuma Ziemassvētku vakariņām, bet tik pat labi un viegli to var pagatavot arī ģimenes maltītei. Zupa ir lieliski piemērota arī mazajiem ēdājiem, jo tās sastāvā ir dārzeņi, āboli un kazas siers. Nekāda saldā krējuma, tādēļ derēs tiem, kuri nevar lietot govs piena produktus. Sātīga un mazliet saldena zupa.

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu un ceptu ķiploku zupa

Patiesībā, šo var uzskatīt gan par biezzupu, gan par biezu mērci, piemēram, pastas ēdieniem. Pagatavošana ir ļoti vienkārša un gala rezultāts ir garšīgs, ja vien garšo ziedkāposti. Grētai brokoļi un ziedkāposti nekad nav īsti garšojuši un viņa pret šo biezeni izturējās rezervēti, bet, pārējiem gan garšoja. Īpaši labi šis biezenis, manuprāt, garšo ar zivtiņu vai jūras veltēm.

Lasīt vairāk

Ābolu un burkānu plācenīši ar apelsīnu

Ļoti vienkārši pagatavojami plācenīši. Šie plācenīši sanāk ļoti saldi, pat nepievienojot cukuru.

Lasīt vairāk

Par mani

Sveiki, mani sauc Inga!

Mani sauc Inga, es esmu sieva Mārim un mamma divām lieliskām meitām - Grētai Teodorai un Florencei Rozei. Kopš es sevi atceros, ēst man ir paticis vienmēr. Laikā, kad pirmo reizi kļuvu par mammu, es jau zināju, ka saviem bērniem vēlēšos mācīt ēst! Un tas ir tas, ko daru ikdienā. Gatavot bērniem nav tik sarežģīti cik izklausās. Tas ir pat aizraujoši.

Par meitenēm

Grēta un Florence

Kalniņu ģimenē aug divas burvīgi brīnišķīgas meitas – Grēta Teodora un Florence Roze! Ko gan citu, kā to, ka viņas ir labākais, ko ar vīru esam paveikuši, par savām meitenēm es varētu teikt.

Lasīt vairāk

Grāmata

Instagram

Facebook

Lasītākie ieraksti

Jaunākie ieraksti

Meklēt pēc